Pretraga
Close this search box.

DODELJENA SVETOSAVSKA NAGRADA PREDŠKOLSKOJ USTANOVI U ZEMUNU

Svetosavsku nagradu za 2023. godinu, za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, unapređivanje obrazovno-vaspitne prakse, razvoj naučnih i umetničkih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji koje dodeljuje Ministarstvo prosvete, ove godine dobile su 32 laureata, a među njima je i Predškolska ustanova ”Dr Sima Milošević” iz Zemuna.

Ovu prestižnu nagradu ustanova je dobila za izuzetan doprinos u razvoju delatnosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja kroz učešće u programima i inicijativama na nacionalnom nivou, kao i za profesionalno javno delovanje.

Kroz tradiciju dugu osam decenija ova zemunska predškolska ustanova kontinuirano doprinosi unapređivanju kvaliteta vaspitno-obrazovnog rada i delatnosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja u celini. Saradnički odnos sa vodećim ustanovama iz oblasti vaspitanja i obrazovanja, kao i sa organizacijama i institucijama na nacionalnom i lokalnom nivou čine je prepoznatljivom. Posebno se ističe po partnerskom odnosu koji gaji sa porodicama dece. Jedna je od ustanova koje su učestvovale u pilotiranju nacrta programske koncepcije predškolskog vaspitanja i obrazovanja Osnova programa ”Godine uzleta”.

Vrtić ”Zemunski biser” postao je centar klastera u okviru kojeg se realizuju ZUM posete za horizontalnu razmenu iskustava praktičara. Ustanova je modelovala svoju praksu brojnim međunarodnim delegacijama, kao i delegacijama iz okruženja.

Zahvaljujući novom konceptu da se deci tokom boravka u vrtiću omogući da maksimalno ispoljavaju svoja interesovanja, kreativnost i sposobnosti, ”Zemunski biser” je postao prava riznica dečijeg stvaralaštva.

Sve što ih okružuje postaje materijal za igru i stvaranje novih igračaka, ukrasa, korisnih predmeta. Puno pažnje se posvećuje reciklaži, prirodi, boravku na otvorenom ali i razvoju socijalnih odnosa.

Predškolska ustanova ”Dr Sima Milošević” podstiče profesionalni razvoj zaposlenih kroz podršku u autorskom i realizatorskom delovanju u stručnom domenu na mnogobrojnim konferencijama, skupovima i stručnim susretima. Posebno se ističe učešće Ustanove u projektu PORI – Intersektorskoj saradnji sa Razvojnim savetovalištem i Centrom za socijalni rad Zemun, sa kojima ostvaruje dobru praksu inkluzivnog obrazovanja.

Gradska opština Zemun čestita direktorki Predškolske ustanove ”Dr Sima Milošević” Jasmini Bouali Stanojković i njenim saradnicima na postignutim rezultatima u radu i vrednom priznanju.

Tagovi:

Pročitajte još: