Pretraga
Close this search box.

Dodeljeni pehari Zemun Kup-a

U okviru tradicionalnog turnira ”Zemun kup” na sportskom terenu OŠ ”Svetozar Miletić” 31. jula podeljeni su pehari i nagrade najboljima u dečijem fudbalu, koji su imali priliku da prođu kroz pobednički špalir.

Fudbal za decu 3×3 i ove godine je okupio veliki broj ekipa. U pet kategorija, dečaci i devojčice rođeni od 2012. do 2016. godine, učestvovale su 32 ekipe koje broje više od 150 igrača. Za sve učesnike su obezbeđene medalje, besplatno osveženje i pokloni sponzora.

”Kao pokrovitelj Opština je ispunila svoj zadatak u celosti. Ponosni smo i radosni što su tereni škole ‘Miletić’ svakoga dana trajanja turnira, koji je počeo 24. jula, prepuni dece, mladih i roditelja. Svi zajedno smo deo finalne utakmice i jedne posebne atmosfere koja nas čini ponosnim na naše mališane. Ovo je mesto gde se druži i igra dobar fudbal. Sigurno će odavde zasjati neka nova sportska zvezda, a iznad svega želimo da svi oni postanu dobri ljudi”, rekao je predsednik Skupštine GO Zemun Miroslav Gajić.

Fudbalski trener Slobodan Milošević, koji je bio zadužen za program namenjen deci istakao je važnost ovakvih sportskih druženja i zahvalio se Opštini na podršci.

U okviru pratećeg programa održano je humanitarno takmičenje u šutiranju trojki. Najodvažniji su šutirali i sa linije koja deli teren. Ukupno 60 takmičarki i takmičara bacalo je trojku ”Za Ognjenov prvi korak”. Simboličnu titulu prvog bacača ”Zemun kupa” poneo je Đorđe Janićijević.

Na fudbalskom turniru za seniore takmiče se 24 ekipe u nameri da pored novčane nagrade osvoje i pehare. Finalne utakmice zakazane su za kraj nedelje. Organizator Nenad Nikolić ističe da je interesovanje veliko, i da je turnir prevazišao lokalne okvire, budući da u Zemunu mali fudbal igraju ekipe iz cele Srbije.

Pobedničku radost sa malim fudbalerima podelio je i član Veđa GO Zemun Milan Petrović.

Cilj turnira je da promoviše sport, rekreaciju, zdrave stilove života, ali i da kroz humanitarnu delatnost pomogne mladima.

Tagovi:

Pročitajte još: