Home Društvo Doktorka iz Batajnice: Mladi imaju tešku sliku, preminula 26-godišnjakinja

Doktorka iz Batajnice: Mladi imaju tešku sliku, preminula 26-godišnjakinja

2402
0

Situacija u kovid bolnici u Batajnici je alarmantna, a ovakvu brzinu popunjavanja bolničkog smeštaja i porast broja prijema nismo imali prilike do sada da vidimo, izjavila je pomoćnica direktora ove bolnice Jelena Veličković.

Veličkovićeva je za RTS izjavila da je u petak primljeno 40 novih pacijenata, a da će po svemu sudeći „danas taj broj biti nadmašen“.

U odnosu na 1. avgust, kada je u kovid bolnici u Batajnici bilo 32 pacijenta, trenutno ih ima 268, i planira se otvaranje i „C“ bloka bolnice.

„U ovom talasu ima više mlađih pacijenata, koji su u 90 odsto slučajeva nevakcinisani i bez pratećih bolesti. Nažalost i mladi pacijenti imaju veoma tešku kliničku sliku, danas je preminula pacijentkinja od 26 godina koja je lečena u jedinici intenzivnog lečenja“, rekla je Jelana Veličković.

Ona je navela da pacijenti najčešće kao mesta zaražavanja koronavirusom navode slavlja i različite skupove, kao i letovanje, kao i da u bolnici ima „i nekoliko celih porodica“.

Zbog velikog broja inficiranih koronavirusom na dnevnom nivou razmišlja se i o povratku nekih bolnica u kovid sistem, o čemu će se, kako je najavljeno, razgovarati u nedelju na sastanku ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima kovid bolnica.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here