Dora Nahmijas iz Zemuna dobitnica nagrade za najbolju fotografiju

OBJAVLJENI su dobitnici nagrada na konkursu „Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga“, koji je nedavno raspisala ova izdavačka kuća.

Jelka Dilber iz Beograda, Jelena Bukilić iz Kaća, Silvija Mitrović iz Beograda, Milka Kolundžić iz Kotora, naš novinar Vojislava Crnjanski Spasojević iz Beograda, Snežana Ćurčić iz Ivanjice, kao i Gorica Radmilović iz Novog Sada, Dora Nahmijas iz Zemuna, Marija Stojanov iz Dolova, Mirjana Trajković iz Beograda, Aleksandra Paunović iz Beograda, Dragan Pavlović iz Šapca, Gordan Gorunović iz Beograda i Dušan Tomić, dobili su nagrade ovog izdavača.

Na konkurs je stiglo više od 500 fotografija autora iz Srbije, ali i inostranstva, najviše iz Crne Gore, Hrvatske i BiH.

Žiri, koji su sačinjavali urednici i pisci „Arhipelaga“, u uži izbor uvrstio je 23 fotografije 16 autora. Takođe je odlučio da, pored predviđenih nagrada, dodeli i nekoliko specijalnih zbog umetničkog kvaliteta slika, njihove ekspresivnosti i tematske raznovrsnosti. „Arhipelag“ će ubuduće raspisivati ovakav konkurs najmanje dva puta godišnje, jednom u rano proleće, drugi put u ranu jesen.

Najbolje fotografije biće nagrađene knjigama u izdanju Arhipelaga.

Vecernje novosti

Tagovi:

Pročitajte još: