DRAGAN MANCE KUP 2022 U ZEMUNU ZAVRŠEN PROGLAŠENJEM POBEDNIKA

U nedelju, 19. juna, posle više od 600 odigranih utakmica, proglašenjem pobednika i najboljih pojedinaca u pet kategorija u konkurenciji dečaka od osam do 12 godina i devojčica do 15, na terenima SC ” Partizan -Teleoptik” svečano je zatvoren trodnevni Šesti međunarodni ”Dragan Mance Kup”. Drugu godinu za redom pokrovitelj Kupa je Gradska opština Zemun, a pehare pobednicima i statue i medalje pojedincima uručio je sekretar Skupštine opštine Zemun Marko Janković.

”Turnir je besprekorno organizovan, a odbornici Skupštine Gradske opštine Zemun su sa svoje strane između dva kupa usvojili odluku da se ”Dragan Mance Kup” uvrsti u stalne manifestacije od sportskog značaja za opštinu Zemun sa planski odvojenim sredstvima u budžetu Opštine”, istakao je Janković.

U konkurenciji dečaka 2014. godišta prvo mesto osvojila je ekipa ”Rabona” iz Beograda, a za najboljeg strelca proglašen je Arman Zulum, golmana Filip Šujić i strelca Andrija Marković, svi iz pobedničkog tima.

Među dečacima 2013. godišta bez ijednog poraza šampionski pehar je podigla postava FK ”Benfika” iz Lisabona, koja je imala i najboljeg strelca Santoša Tiaga i igrača Antonia Koelja, dok je za najboljeg čuvara mreže proglašen Vukašin Vasilić iz FK ”Čukarički”.

Među desetogodišnjacima (2012 godište) trijumfovali su ”petlići” FK ”Partizan”, iz čijih redova je i najbolji strelac Rade Vulić i najbolji igrač u ovoj kategoriji Fabio da Silva, dok je za najboljeg golmana proglašen Filip Rus iz NK ”Maribor”.

PFK ”Žarkovo” trijumfovao je u kategoriji dečaka 2011. godišta, a najbolji igrač Teodor Jakšić, kao i najbolji golman takođe su iz redova ovog kluba, dok su titulu najboljeg strelca podelili Radmilo Obradović i Bogdan Pilčević iz ekipe ”Parni valjak”.

U kategoriji dečaka 2010. godišta ”Akademija Pandev” iz Strumice je u sjajnom finalu porazila Mariborčane. Za utehu, najbolji strelac je iz NK ”Maribor” – Aleks Hace, dok je Dimitar Petrov iz pobedničkog kluba proglašen za najboljeg golmana, a Miloš Tomašević iz FK ”Teleoptik” za najboljeg igrača.

U konkurenciji devojčica do 15 godina trijumfovala je ekipa ”Crvene zvezde” u velikom finalu sa drugoplasiranom ”Vojvodinom” iz Novog Sada, dok je treće mesto zauzeo subotički ”Spartak”.

Sara Mitić iz ”Vojvodine” proglašena je za najboljeg strelca, a klupska drugarica Nevena Kurteš za najbolju igračicu, dok je Andrea Manojlović iz ”crveno-belih” nagrađena kao najbolji golman.

Dodeljene su i specijalne nagrade: besplatan odlazak na turnir u Sarajevo FK ”Rabona”, najboljoj ekipi turnira ”Benfiki” i za fer plej Akademiji Drago iz Australije.

Na Šestom ”Dragan Mance Kupu” igralo je 200 muških i 20 ženskih ekipa iz 15 zemalja sa tri kontinenta: Evrope, Azije i Australije.

Tagovi:

Pročitajte još: