Dugošija posle rastanka sa Zemunom: Ni od čega smo stvorili veliko ime!

Nakon krajnje čudne 2020. godine, stigla nam je i 2021. godina koja je, na opšte iznenađenje, donela brojne promene. 

A, te promene se najpre tiču sastava timova. Najpre su Dejan Majstorović i Marko Savić napustili Novi Sad i otišli u ekipu Uba, zatim je Maksim Kovačević potpisao za Amsterdam, a sada stiže još jedna novina.

Delovalo je nemoguće, ali Marko Dugošija je napustio ekipu Zemuna. Nakon brojnih turnira, treninga i velikog prijateljstva što je krunisano titulom svetskog šampiona, vreme je za rastanak.

“Na moju veliku žalost, morao sam da se dlučim na ovakav korak i napustio tim, koji sam podigao, uz Bogdana Dragovića. Ni od čega smo stvorili veliko ime i, uz Novi Sad, jedinog osvajača finalnog FIBA 3×3 turnira iz Srbije“, rekao je Marko Dugošija.

A, šta je razlog odlaska?

“Razlog je teška situacija usled nedostatka turnira, a samim tim i nagrada od kojih smo se mi i finansirali, kao i sponzora. Morao sam da donesem ovakvu odluku, najpre zbog porodice, koja je mnogo trpela“, iskren je Dugošija.

Međutim, ako ste pomislili da Dugošiju više nećemo gledati na terenu – prevarili ste se. Srpski basketaš ima novi klub, u pitanju je Tokio Simon, pa će imati priliku da sarađuje sa još jednim srpskim igračem – Nikolom Pavlovićem.

Ipak, još malo strpljenja.

“Imam novi klub, sa kojim sam potpisao ugovor za novu sezonu, ali ostaje da sačekamo da viza bude gotova”, objasnio je Dugošija.

Izvor: basket3x3

Foto: markodugosijafb

Tagovi:

Pročitajte još: