DžEZ KONCERT U MADLENIJANUMU

Posle dužeg vremena na velikoj sceni zemunskog Madlenijanuma publiku očekuje jedan koncert džez orkestra, ovoga puta simbolično nazvan „Od svinga do ritmova Latinske Amerike”.

Nastupiće renomirani Big bend Muzičke akademije Univerziteta u Ljubljani, koji predvodi dirigent Matej Hotko. Gosti iz Slovenije održaće koncert povodom velikog slovenačkog praznika Prešernovog dana u sredu uveče, 7. februara od 19.30 sati u ovom scenskom prostoru u Zemunu.

Big bend Muzičke akademije Univerziteta u Ljubljani, slovi za vodećeg studentskog akter slovenačke džez scene i danas se smatra jednim od najboljih studentskih big bendova na svetu. Osnovan je akademske godine 2011/2012 u okviru izbornog predmeta i pod mentorstvom renomiranog basiste, producenta i osnivača muzičke škole B.A.S.E, Mateja Hotka i brzo je stekao izvanrednu reputaciju.

Pored nastupa na prestižnim lokacijama kao što su Prešernov trg, Slovenačka filharmonija i Galusova dvorana CD Ljubljana, Big bend ULAG je svoju izvrsnost dokazao i na turnejama širom Evrope, uključujući i Srbiju, Makedoniju, Austriju, Hrvatsku i Nemačku.

Tagovi:

Pročitajte još: