Pretraga
Close this search box.

Ekipe „Čistoće” nastavljaju suzbijanje odraslih formi komaraca na teritoriji opštine Zemun

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća” će i tokom sutrašnjeg dana sprovoditi akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje i vode ukoliko vremenski uslovi to budu dozvolili, saopšteno je iz JKP-a „Gradska čistoća”.

Ekipe „Čistoće” suzbijaće komarce u četvrtak, 20. juna, i to u ranim jutarnjim časovima, od četiri časa, na sledećim lokacijama: obala Save, od Ušća ka Bežanijskom zimovniku, ka blokovima 44, 45, 70, 70A, naselje Pregrevica, Zemunski kej, hotel Jugoslavija, Ušće ka Beogradu na vodi, Staro sajmište, park Ušće, Park prijateljstva, Blok 13, Blok 12, Zemunski kej od hotela Jugoslavija do restorana „Šaran”. U intervalu od 19.30 časova ekipe „Čistoće” suzbijaće komarce u Slancima, Velikom selu, na groblju Lešće, u Vinči uz Dunav, potom u Ritopeku, Grockoj uz Dunav, Brestoviku, Jajincima, Kumodražu, Cvetanovoj ćupriji, Miljakovcu, Kanarevom brdu, Miljakovcu, na Banjici, u Vojvode Vlahovića, Kneževcu, Skojevskom naselju, na Vidikovcu, Petlovom brdu, u Resniku, Cerak vinogradima, Ceraku i Lisičjem potoku.

Preparati koje ekipe „Čistoće” koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani su u Ministarstvu za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, pa građani nemaju razloga za strah.

Iz ovog komunalnog preduzeća apeluju na sugrađane da omoguće nesmetan rad ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Ekipe JKP-a „Gradska čistoća” nastaviće da sprovode akcije suzbijanja komaraca i u narednim danima ukoliko to dozvole vremenske prilike.

Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste Servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11-0-11 radnim danima od 7 do 22 časa, kao i subotom od 8 do 14 časova, navodi se u saopštenju.

Tagovi:

Pročitajte još: