Ekološka akcija: Pošumljavanje u ovom zemunskom naselju!

Gradska Opština Zemun pokrenula je još jedu ekološku akciju. U saradnji sa Ministarstvu zaštite životne sredine u zemunskom naselju Ugrinovci posađeno je 50 stabala bagrema.

U akciji pošumljavanja učestvovali su predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević sa saradnicima, ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine Aleksandar Dujanović, predsednik Mesne zajednice Ugrinovci Zoran Tufegdžić i ekološki aktivisti.

U prethodnom periodu u Ugrinovcima su formirani drvoredi sa 330 platana duž četiri ulice. Takođe, u saradnji sa JP ”Srbijašume” u dvorištu Osnovne škole ”Stanko Marić” posađena su stabla platana i poljskog jasena, čime je realizovana još jedna akcija ozelenjavanja.

Slične akcije se nastavljaju i u drugim zemunskim naseljima. Treba naglasiti da opština Zemun zauzima drugo mesto posle Novog Beograda po broju stabala u Gradu, što iznosi 16 odsto od ukupnog broja drvorednih stabala na području deset gradskih opština u Beogradu.

Ozelenjavanje i pošumljavanje Zemuna je u skladu sa dokumentom ”Strategije pošumljavanja područja Beograda” i jedan je od ciljeva Akcionog plana zaštite životne sredine Gradske opštine Zemun za period od 2023. do 2025. godine.

Tagovi:

Pročitajte još: