Evo kad počinje rekonstrukcija Novogradske ulice u Zemunu!

ZEMUNSKE ulice Dobanovačka, Dobrovoljačka i Novogradska od proleća će imati novu vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Kako su saopštili nadležni iz zemunske opštine, u toku su radovi na izgradnji kanalizacije i vodovoda u Dobanovačkoj i Dobrovoljačkoj, posle čega sledi rekonstrukcija Novogradske sa hidrotehničkom infrastruktorom.

Ovi radovi trebalo bi da spreče probleme kakvi su bili 2018. godine, kada se usled obilnih padavina zemljište natopilo i potkopalo nekoliko kuća u Novogradskoj. Zidovi su pukli, krovovi se urušili, a ljudi se iselili.

– U Dobanovačkoj i Dobrovoljačkoj ulici gradi se 348 metara kišne kanalizacije, dok će fekalna kanalizacija biti izgrađena u dužini od 440 metara – objašnjavaju iz Gradske opštine Zemun. – Takođe, vodovodna mreža se rekonstruiše u obe ulice u dužini od 373 metra, tako što će biti postavljene nove cevi većeg prečnika radi pouzdanog snabdevanja potrošača.

Novogradska ulica će biti rekonstruisana na delu od Dobanovačke do Cara Dušana u dužini od 227 metara, što obuhvata sanaciju kompletnog kolovoza i trotoara sa postavljanjem nove hidrotehničke infrastrukture. Vodovodna mreža se rekonstruiše u dužini od 231 metra povećanjem prečnika cevi, dok će kišna kanalizacija biti izgrađena u dužini od 191 metra. Na delu od Ulice inženjera Atanackovića do Dobanovačke gradi se fekalana kanalizacija dužine 136 metara.

ZIDA SE NOVI VRTIĆ U NOVOGRADSKOJ

U NOVOGRADSKOJ je, pre dve godine, prvo počeo da tone vrtić “Pčelica Maja”. Deca su odmah premeštena u obližnja obdaništa, a zgrada je srušena tokom prošle godine. Na mestu starog, uklonjenog objekta, sada se zida nova predškolska ustanova.

Izvor : novosti

Tagovi:

Pročitajte još: