Pretraga
Close this search box.

Evo kada Glavna ulica u Zemunu postaje ponovo prohodna !

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević najavio je otvaranje temeljno rekonstruisane Glavne ulice 19. januara, na Bogojavljenje, kada bi, u dogovoru sa izvođačima radova, litija prošla uobičajenom trasom kroz centar Zemuna.

„Želimo da na ovaj dan bude simbolično otvaranje sveobuhvatno obnovljene Glavne ulice i početak korišćenja nove, moderne saobraćajnice, kakvu Zemun i zaslužuje“, naglasio je Kovačević.

U toku su zanatski radovi na postavljanju ivičnjaka, granitnih ploča, trotoara, posle završnog sloja asfalta za koji se čekaju odgovarajući vremenski uslovi, postaviće se i sinhronizovati saobraćajna signalizacija i pustiti centralna ulica u saobraćaj, navodi se na sajtu Opštine.

Radovi koji su započeli u Glavnoj ulici krajem aprila 2023. godine podrazumevali su sveobuhvatnu rekonstrukciju, zamenu dotrajalih vodovodnih, kanalizacionih cevi, kao i elektroinstalacija na potezu od Avijatičarskog trga do Karamatine ulice, odnosno Trga Branka Radičevića.

Pored finih radova na trotoarima koji se ulivaju i spuštaju na ulicu za pešake i korisnike pomagala, stilskih stubića, zamenjen je i drvored i uređena su autobuska stajališta, kao i pešački prelazi.

Iako je rok za završetak rekonstrukcije Glavne ulice od 300 dana isticao u februaru, maksimalnim naporima izvođača radova, saobraćajnica će, kako se planira, ipak, zvanično biti puštena u promet ranije.

Tagovi:

Pročitajte još: