EVO ZAŠTO SU POSTAVLJENE KAMERE ISPRED TOALETA U ZEMUNSKOJ GIMNAZIJI

U Zemunskoj gimnaziji ispred učeničkih toaleta postavljeni su video nadzori, kamere koje snimaju sve što se dešava ispred wc kabina i ispred samog toaleta, što je mnoge iznenadilo, jer nije praksa da se na tim mestima postavljaju kamere.

Ekipa portala Republika stupila je u kontakt sa direktorom ove gimnazije Milošem Bjelanovićem.

– Istina je, nije urađeno u kabinama, nego u pretprostorima zbog izuzetno velikog uništavanja toaleta, od dozera za sapun preko nosača, kabina, imamo anti-vandal lavaboe i to je izvaljeno. Jednostavno smo došli u situaciju da ćemo zbog bezbednosti učenika morati da zaključavamo toalete, a škola ne može da funkcioniše bez toaleta. Tako da je ovo bilo jedino rešenje da stanemo vandallizmu na put – rekao je Bjelanović.

On je dodao i da se roditelji nisu bunili zbog ove odluke, već da je razgovorom na savetu roditelja odlučeno da se kamere postave i na ovakav način spreči uništavanje školskog inventara.

– Na savetu roditelja je razgovarano na koji način dalje sprečiti štete, uništavanje škole i negde je savet roditelja se isto usaglasio i dao zeleno svetlo za ovako nešto – zaključio je Miloš Bjelanović za naš portal.

 

 

Tagovi:

Pročitajte još: