EVROPSKA NEDELJA MOBILNOSTI U ZEMUNU – KREĆIMO SE KVALITETNIJE

Promocijom Evropske nedelje mobilnosti 16. septembra na Zemunskom keju započeće manifestacija, čiji je osnivač i pokrovitelj Evropska komisija. Ovogodišnja tema je bolja povezanost, pod sloganom ”Krećimo se kvalitetnije”.

Već narednog dana, 17. septembra, u Galeriji Kancelarije za mlade Gradske opštine Zemun u Kosovskoj 9 biće izloženi dečiji radovi.

Potom će 18. septembra biti održana škola veslanja u saradnji sa Veslačkim klubom ”Galeb”.

Za naredni dan planirano je izvođenje predstave ”Pažljivko” u OŠ ”Stanko Marić” u Ugrinovcima, a od 16 časova na Zemunskom keju kod restorana ”Venecija” promocija biciklističkih staza i električnih trotineta.

Pešačka tura Zemunskim kejom planirana je za 20. septembar od 10 časova, bezbednost u saobraćaju na poligonu OŠ ”Lazar Savatić” i pozorišna predstava ”Pažljivko” u OŠ ”Branko Radičević”.

U sklopu manifestacije narednog dana, 21. septembra biće održan javni čas o smanjenju zagađenja vazduha na Zemunskom keju.

Za kraj manifestacije, koja se organizuje u više od 3.000 gradova iz 50 zemalja sveta, rezervisana je promocija urbanih džepova.

Cilj aktivnosti koje se sprovode tokom manifestacije Evropska nedelja mobilnosti je stvaranje navike korišćenja javnog prevoza i alternativnih prevoznih sredstava i smanjenje upotrebe fosilnih goriva u gradovima, kako bi se unapredio kvalitet životne sredine u urbanim centrima.

Tagovi:

Pročitajte još: