Festival zemunskih čamaca i kajaka od 20. do 22. avgusta

Tradicionalna manifestacija “Festival zemunskih čamaca i kajaka” održaće se od 20. do 22. avgusta na Zemunskom keju. Organizator ove manifestacije je Kajak-kanu klub “Zemun”, koji već 75 godina u duhu tradicije vezuje sve generacije Zemunaca za reku i čamce.

Prvog dana festivala biće organizovana priprema riblje čorbe na samoj obali Dunava, na terasi Kluba Radecki. U prelepom prirodnom ambijentu i domaćinskoj atmosferi, posetioci će imati priliku da uživaju u najlepšoj čorbi koju zemunski alasi prave od sveže rečne ribe.

U skolpu “Festivala zemunskih čamaca i kajaka”, u subotu, 21. avgusta, sa početkom u 10 časova biće održana i regata Kajak-kanu kluba Zemun, koja se organizuje već 75. godinu zaredom. Regata se odvija na potezu od Kluba Radecki do Kajak-kanu kluba “Zemun” (Kej oslobođenja br. 73), na deonici dužine 500 metara. Očekuje se učešće 300 takmičara iz 15 klubova, a za najbolje su obezbeđene medalje i pehari.

Tokom festivala biće organizovane trke u kajakaškim čamcima, a posetioci će moći da uživaju i u izložbi čamaca i ostalih predmeta koji se koriste za veslanje, a koji će biti izloženi na šetalištu na Keju.

Zatvaranje festivala biće u nedelju, 22. avgusta, sa početkom u 18 časova u bašti “Jedro bara” na Keju oslobođenja.

Zemun sa svojim izlazom na Dunav je već tradicionalno grad čamdžija i alasa, a Kajak-kanu klub “Zemun”, kao jedan od najstarijih sportskih kolektiva u Beogradu, mesto okupljanja veslača i zaljubljenika u reku.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Sekretarijata za privredu grada Beograda i doprinosi turističkoj atraktivnosti Beograda, kao metropole na Dunavu.

Tagovi:

Pročitajte još: