Home Kultura Filmovi, soul i fank na „Zemun festu”

Filmovi, soul i fank na „Zemun festu”

249
0

Poklonici „sedme umetnosti” imali su priliku da uživaju u besplatnom filmskom programu pod otvorenim nebom na „Zemun festu”.

Na Velikom trgu prikazan je američki film „Mejnstrim” koji je imao premijeru prošle godine na Filmskom festivalu u Veneciji. Režiju potpisuje Đija Kopola. Ona je sa Tomom Stjuartom uradila i scenario. Glavne uloge tumače Maja Hok, kćerka Itana Hoka i Ume Turman, i Endru Garfild.

U ovom ostvarenju govori se o uticaju društvenih mreža na realan život i postavljaju pitanja koliko je čovek spreman da se odrekne sebe u trci za lajkovima, popularnošću i zaradom. Rediteljka pokušava da sazna postoji li granica između ljudi koji „prodaju dušu đavolu na internetu” i onih drugih koji misle da su, koristeći satiru, iznad društvenih mreža, a zapravo idu ka istom cilju.

Publika je imala priliku da tokom večeri pogleda i studentska filmska ostvarenja, koja su se prikazivala na Magistratskom trgu. A na Zemunskom keju, kod restorana „Venecija”, od 22 sata priređena je žurka. Ovde je nastupio bend „Prekardašijans” koji izvodi soul, fank i mnoge druge muzičke žanrove.

„Zemun fest” trajaće do nedelje, pod pokroviteljstvom grada i opštine Zemun, a posetioce osim filmova očekuju različiti muzički sadržaji i predstave za decu.

Politika

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here