FK Zemun od sledeće godine u Srpskoj ligi Beograd

Fudbalski klub Zemun takmičarsku sezonu 2020/2021 završio je na 17. mestu Prve lige Srbije i narednu će igrati u trećem rangu, Srpskoj ligi Beograd.

U 34 kola minule sezone Zemunci su ostvarili tek sedam pobeda i odigrali šest utakmica nerešenim rezultatom, dok su u 21 poraženi.

Tim koji ove godine obeležava 75 godina postojanja u svojoj slavnoj istoriji pamti i učešća u najvišem državnom rangu, kao i izlaske na međunarodnu scenu: međutim, posle dve sezone u Superligi Srbije suočava se sa odlivom iskusnih prvotimaca, što se odražava i na plasman. Posle dve sezone provedene u Prvoj ligi Srbije i debakla, najmlađa ekipa ove lige, uz pomoć šire društvene zajednice, stoji pred odgovornim zadatkom da stekne iskustvo, sazri i ostane u Zemunu, od Gudžulića, Jovanovića, Đalovića, Kuzmanovića, Paunovića, Cakića, Lazarevića, Jovanovića, Stokića, Mijailovića, Isidorovića, Jovančevića, Petrovića, Križana do Nenadovića i svih ostalih igrača, godišta od 2001. do 2003. i mlađih, kako bi uigrala ozbiljniji tim za predstojeće fudbalske izazove i što brži povratak u viši rang. Rastrzani između Prve i Omladinske lige Srbije, u kojima je FK Zemun izvodio isti sastav, mladi Zemunci možda nisu ni mogli da postignu više.

Tagovi:

Pročitajte još: