Fondacija „Budi human“ pomogla KBC Zemun

Humanitarna fondacija ”Budi human” prikupila je vrednu donaciju u napicima i opremi za zaposlene u Kliničko-bolničkom centru ”Zemun” i ponudila mogućnost da se pomoć nastavi uplatom dobrovoljnih priloga građana slanjem broja 7 putem SMS poruke na 2407.

”Ovo je način da pored verbalne podrške i aplauza učinimo i nešto konkretno za medicinske radnike u ovoj zdravstvenoj ustanovi koja gotovo sve vreme pandemije radi u kovid režimu”, rekao je predsednik Fondacije Vladimir Vučetić 10. marta 2021. godine pri uručenju donacije koja se sastojala od veće količine flaširane vode i sokova, kafe, grickalica, ali i pet pulsnih oksimetara za brzo merenje saturacije kiseonikom.

Prema rečima direktora KBC ”Zemun” prof. dr Dragoša Stojanovića, angažovani su svi raspoloživi kapaciteti ove zdravstvene ustanove, u kojoj je od početka pandemije KOVID-19 na lečenju zadržano više od sedam hiljada pacijenata, dok je oko 15.000 prošlo kroz prijemno-trijažnu ambulantu, a  blizu šezdeset hiljada pregledano, što je opterećenje kakvo bolnica ne pamti.

Tagovi:

Pročitajte još: