(FOTO) „5G, 7G, ATOMSKO SKLONIŠTE!?“ Internetom kruži slika neobičnih stubova u Zemunu

Na društvenim mrežama osvanula je neobična fotografija iz Zemuna koja je kod mnogih izazvala čuđenje, te se masovno pitaju kakvi su to neobični stubovi na poljani u zemunskom naselju Retenzija.

Naravno, odmah su krenule razne teorije zavere, ali i šaljivo komentarisanje, poput, „Ovo je 2 x 5G, 6G, ma 7G mreža!“, ali i „Grade nam atomsko klonište!“.

Koliko ja znam (a ne moram biti u pravu 100 %) to bi trebalo da je nešto za atomsko sklonište“ – glasio je drugi komentar.

Ekipa „Beograda na Blic“ obišla je ovaj deo grada kako bismo se uverili čemu ovi stubovi zapravo služe, tačnija koja je njihova namena.

Naime, reč je o naselju Retenzija, koja zauzima oblast u okviru bloka 9b, a koje je ime dobilo po retenziji – podzemnom rezervoaru za kišnicu.

Crpe vodu

Da je reč o objektima koji pripadaju crpnim stanicama, potvrdilo nam je nekoliko meštana ovog dela grada, ali i u samoj opštini su nam to isto rekli.

Reč je o stubovima koji pripadaju kanalizacionim crpnim stanicama. U ovom delu ima puno podzmenih voda, pa je njihova namena da crpe tu vodu. Ovde živim već sedam godina, a od komšija sam čula da su ovi stubovi tu odvajkada – kaže za „Blic“ jedna Beograđanka.

Da je ovde visok nivo podzemnih voda, potvrdio nam je još jedan komšija.

– Nikakve 6G, 7G mreže nisu u pitanju. Naselje Retenzija je poznato po velikom broju podzemnih voda, te ovi stubovi tome i služe, da crpe tu vodu.- dodaje on.

Da je u pitanju samo „teorija zavere“ potvrdili su nam i iz Opštine Zemun.

– Zbog velikog broja podzemnih voda, svrha ovih crpnih stanica je da ih regulišu- kažu za „Blic“ iz opštine Zemun.

Tagovi:

Pročitajte još: