(FOTO) Dodeljene nagrade učesnicima „Cvetne aleje Zemuna“

U galeriji Kancelarije za mlade Gradske opštine Zemun 23. juna nagrade i plakete pobednicima tradicionalne manifestacije ”Najlepša cvetna aleja Zemuna 2023” dodelio je zamenik predsednika Gradske opštine Zemun Žarko Dronjak.

Ovo je najdugovečnija opštinska manifestacija koja traje četvrt veka. Vremenom je rasla, tako da smo sada došli do sedam kategorija. Naši sugrađani su izuzetno maštoviti, uvek nas iznenade svežim idejama, i broj prijava iz godine u godinu raste, sa novim učesnicima. Cilj ove manifestacije je da podstičemo građane da čuvaju životnu sredinu, i zato ćemo nastaviti da negujemo ovu svojevrsnu tradiciju”, rekao je Žarko Dronjak.

Ukupno se prijavilo 90 takmičara u sedam kategorija, tako da je stručni žiri imao težak zadatak da izabere najbolje i najlepše.

U kategoriji Najlepša zelena površina oko stambene zgrade nagrađena je Stambena zajednica Bačka 17, dok je nagrada za najlepšu okućnicu otišla u vredne ruke Mladenke Miklja.

Najlepšu zelenu površinu ispred poslovnog objekta ima ”INPUT doo”, a najlepše zelenilo je u vrtiću ”Pačija škola”.

U kategoriji Najlepše uređeno zelenilo ugostiteljskog objekta nagrađen je Kafić ”Lamanš”.

Sveukupni pobednik ovogodišnje ”Najlepše cvetne aleje Zemuna”, koji će predstavljati našu opštinu na gradskom takmičenju ”Za zeleniji Beograd” je Stojan Cvetković, pobednik u kategoriji Najlepši balkon.

Specijalna nagrada dodeljena je Tihomiru i Margiti, tandemu iz Ustanove Gerontološki centar Beograd, Dom Bežanijska kosa, koji su se takmičili u dve kategoriji, i osvojivši drugo i treće mesto pokazali su izuzetnu umešnost, vitalnost i vrednoću, te tako stvorili lepotu koju dele sa svim korisnicima Doma.

Takođe, specijalne nagrade uručene su i Vasiliju Gašiću, Miri Stojaković, Branki Musurović i Ljubinki Burduš koji na specifičan način prilaze baštovanstvu i negujući posebne vrste biljaka, cvetnica i rastinja čuvaju darove prirode.

Ova opštinska manifestacija promoviše i nagrađuje najvrednije vrtlare Zemuna, utiče na jačanje ekološke svesti o značaju uređenih zelenih površina i podstiče saradnju i prijateljstvo među zemunskim ljubiteljima zelenila.

Tagovi:

Pročitajte još: