(FOTO) GLAMUROZAN PRVI ZEMUNSKI SALON VINA

U organizaciji Društva Vinodeljstvo i Prostora savremene umetnosti ”Moljac”, u subotu, 7. maja, u Madlenianumu je održan Prvi Zemunski salon vina. Pored više od 50 izlagača iz Srbije i regiona, svoj asortiman izložilo je i nekoliko proizvođača vrhunskih sireva, tartufa i namaza od voća i povrća, dok su se u prostoru ”Bel etaža” mogle videti i umetničke skulpture i slike osmoro poznatih umetnika: Kristine Pirković, Teodora Stojanovića, Vasilise Ivanović, Lidije Martinović, Zorana J. Dobrotina, Ljubomira Lackovića, Stojana Milanova i Zorana Mojsilova.

Prilika za degustaciju i kupovinu vina vrhunskih autohtonih sorti vinogorja Srbije i regiona privukla je veliki broj posetilaca, koji su imali priliku da po sajamskim cenama pazare probrane proizvode, od pića do umetnina u bahusovskoj atmosferi. Tokom trajanja Salona emitovani su video sadržaji umetnika i njihovih ateljea.

Objedinjujući koncept Salona, namenjen publici koja zna šta su prave vrednosti, upotpunjen je i pratećim katalogom i, s obzirom na to da je u pitanju početak koji najavljuje tradiciju, obećava da će Zemun imati novu i sasvim jedinstvenu vinsku manifestaciju.

Tagovi:

Pročitajte još: