Home Opština Zemun (FOTO) Građani Batajnice čekali su deceniju: Kako izgleda petlja koja „znači život“?

(FOTO) Građani Batajnice čekali su deceniju: Kako izgleda petlja koja „znači život“?

186
0

Petlja Batajnica je projekat na koji su građani Batajnice, Nove Pazove, Zemuna, Galenike, Ugrinovaca čekali skoro čitavu deceniju.

Petlja, kojom stanovnici tog naselja dobijaju direktan izlaz na autoput E-75 i vezu sa starim novosadskim putem, otvorena je danas u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Dugačka je 3,5 kilometara, a povezaće Batajnički bulevar i logistički centar za intermodalni transport, sa autoputem E-75.

Posao na izgradnji Batajnicke petlje obavio je austrijski Štrabag, a ukupna vrednost investicije je oko devet miliona evra.

U okviru projekta Batajnički bulevar ide do raskrsnice sa Ulicom Kralja Mihaila Zetskog. Most u dužini od 222 metra ide preko pruge i nove saobraćajne veze ka intermodalnom terminalu.

Batajnički bulevar ima i jedan vezni krak, koji ga povezuje sa Ulicom Kralja Mihaila Zetskog i Lokalnim putem broj 3.

Inače, intermodalni terminal je strateški projekat vlade zbog povezivanja putničkog i železničkog saobraćaja. U pitanju je prvi srpski terminal na kome će se ukrštati trase teretnih vozova, kamiona i brodova.

Tu će se obavljati svi logistički poslovi, kao što su špedicija, skladištenje, prevoz i carina.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, prilikom otvaranja, da ovde nije reč samo o petlji, već i o životima ljudi, boljem standardu.

„Reč je o tome da kada izgradite auto-put niste uradili ništa ako samo povežete samo velike centre“.

Od puteva moraju koristi da imaju svi građani, ne samo oni u centru Beograda. Ovo je važan dan za Zemun, Batajnicu, Pazovu, rekao je Vučič.

„U svakom smeru ova petlja znači život“, istakao je Vučić.

B92

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here