(FOTO) Izgradnja infrastrukture u Dobanovačkoj, Dobrovoljačkoj i Novogradskoj ulici u Zemunu

U toku su radovi na izgradnji kanalizacije i vodovoda u Dobanovačkoj i Dobrovoljačkoj ulici, a rekonstrukcija Novogradske ulice sa hidrotehničkom infrastrukturom počeće po završetku ovih radova. Završetak radova u sve tri ulice očekuje se na proleće.

U Dobanovačkoj i Dobrovoljačkoj ulici gradi se 348 metara kišne kanalizacije, dok će fekalna kanalizacija biti izgrađena u dužini od 440 metara. Takođe, vodovodna mreža se rekonstruiše u obe ulice u dužini od 373 metra, tako što će biti postavljene nove cevi većeg prečnika radi pouzdanog snabdevanja potrošača.

Novogradska ulica će biti rekonstruisana na delu od Dobanovačke do Cara Dušana u dužini od 227 metara, što obuhvata rekonstrukciju kolovoza i trotoara sa postavljanjem nove hidrotehničke infrastrukture. Vodovodna mreža se rekonstruiše u dužini od 231 metar povećanjem prečnika cevi, dok će kišna kanalizacija biti izgrađena u dužini od 191 metar. Na delu od Ulice inženjera Atanackovića do Dobanovačke gradi se fekalana kanalizacija dužine 136 metara.

U prethodnom periodu delovanjem vode na kolovoznu konstrukciju i lesne slojeve u podtlu saobraćajnice, kao i na lesne slojeve u okolnom terenu, došlo je do neujednačenih promena fizičko-mehaničkih svojstava tla, što je dovelo do oštećenja saobraćajnice. Izgradnjom nove infrastrukture u Dobrovoljačkoj, Dobanovačkoj i Novogradskoj ulici sprečiće se natapanje okolnog zemljišta vodama različitog porekla, čime će se stabilizovati teren na ovoj lokaciji.

Tagovi:

Pročitajte još: