(FOTO) Izložba „Zemunski salon“ u Staroj kapetaniji

Izložba “Zemunski salon” otvorena je, 18. novembra u Umetničkoj galeriji “Stara kapetanija”, bez publike uz prigodan program učenika Muzičke škole “Kosta Manojlović”, i performans umetnika Marjana Floršica.

Izložba ”Zemunski salon” je tradicionalni grupna prezentacija zemunskih umetnika i ove godine 41 član Društva likovnih i primenjenih umetnika Zemuna prikazao je radove koji nisu ograničeni temom ili određenom poetikom i rukopisom.

Umetnici su prikazali radove u ulju, akrilu, kombinovanim tehnikama, pastelu, akvarelu, tušu, u suvoj igli, linorezu, porcelanu, kamenini, enkaustici, zastupljeni su i kolaži, analogna i digitalna fotografija, magnetografija, cijanotipija, terakota i tri d prikaz.

Prisutne različite likovne i primenjene discipline, u širokom dijapazonu individualnih iskaza ostavljaju umetnicima mogućnost sagledavanja svog mesta u okviru likovne scene Zemuna.  Među izlagačima ima umetnika svih generacija od najmlađih do starijih, i onih sa međunarodnim i nacionalnim priznanjima.

Izložba ”Zemunski salon” je tradicionalna Prolećna izložba koja se više od tri decenije održava u galeriji ”Stara kapetanija”, sada sa izmenjenim jesenjim terminom, zbog pandemije kovida-19. Kustosi ovogodišnje izložbe su Branka Milutinović i Anita Bunčić, i javnost uz poštovanje preventivnih epidemioloških mera izložbu može pogledati do 29.

Tagovi:

Pročitajte još: