(FOTO) IZNENAĐENJE, ILI NE? Nova akvizicija Zemunaca

Klub je u zimskom prelaznom roku angažovao još jednog čuvara mreže.

Fudbaleri Zemuna tokom prvog dela šampionata u okviru Srpske lige Beograd ostvarili su skor od 11 pobeda, jednog remija i tri poraza, tako da će u odlučujuće prolećne borbe ući sa liderske pozicije, ali i identičnog bodovnog skora kao i vicešampion, ekipa Zvezdare, što jasno govori da će se u predstojećim mesecima zanimljiva borba voditi širom prestonice.

Rukovodstvo kluba je zimsku pauzu između dva dela šampionata iskoristilo kako bi u značajnoj meri pojačalo igrački kadar koji će biti u mogućnosti da klub ponovo vrati u prvoligašku konkurenciju.

Između svih novih akvizicija, Gornjovarošani su angažovali i Nikolu Borjana, nekadašnjeg čuvara mreže ekipe sa Bulbuldera i brata legendarnog čuvara mreže Crvene zvezde, Milana Borjana.

Možda se i očekivalo da će upravo Borjan biti prvi izbor šefa stručnog štaba Nikole Drinčića, ali su Zemunci angažovali još jedno pojačanje na gol liniji.

Reč je o Merdanu Ganiću devetnaestogodišnjem golmanu koji u Gornju varoš stiže iz redova novobeogradskog Brodarca.

Ganić je ponikao u mlađim kategorijama Novog Pazara, a u srpsku prestonicu je stigao februara 2022. godine.

– Merdan Ganić:

Datum rođenja: 26. mart 2004. godine

Mesto rođenja: Novi Pazar

Pozicija u timu: golman

Igračka karijera: Novi Pazar U-19 (Novi Pazar), Brodarac U-19 (Novi Beograd), Brodarac (Novi Beograd), Zemun (Zemun)

Priliku za debi u dresu novog kluba Ganić će imati u prolećnoj premijeri kada će ekipa Zemuna gostovati ekipi Torlaka iz Kumodraža. Navedeni meč je zakazan za drugi dan meseca marta, a treba podsetiti da je prvi ovosezonski meč dve ekipe okončan trijumfom Gornjovarošana rezultatom 2:0.

Tagovi:

Pročitajte još: