(FOTO) Kako je protekao “Trg otvorenog srca” u Zemunu

Na ”Trgu otvorenog srca” prvi januar protekao je u znaku dečije radosti i lepih želja.Otvarajući ovu tradicionalnu manifestaciju, koja se održava peti put po redu, zamenik predsednika Gradske opštine Zemun Žarko Dronjak je istakao da ovakve manifestacije i akcije Opština organizuje kako bi se podstaklo radjanje i očuvala porodica.”Trg otvorenog srca je simboličan uvod da nam godina u koju ulazimo bude bolja, zdravija, srećnija, veselija, bogatija, da sa elanom radimo i stvaramo, da završimo započeto i krenemo da kreiramo nove sadržaje za Zemun, kako bi postao još bolje mesto za život.

Lep je dan, i ovde smo da podelimo radost i da sa optimizmom zakoračimo u Novu godinu. Prvog januara zemunska opština tradicionalno daruje majke prvorodjenih beba Zemuna – devojčice i dečaka. Tim povodom, mame će dobiti po 100 hiljada dinara, koje poklanja Opština, jer na ovaj način želimo da podstaknemo roditeljstvo. I u ovoj godini nastavićemo sa projektima koji su podrška porodici.

Krajem godine podelili smo 11 hiljada novogodišnjih paketića”, rekao je zamenik predsednika Dronjak, i tom prilikom naglasio da se u Zemunu realizuje jedanaest kapitalnih projekata koji će pomoći da se živi još bolje i kvalitetnije.Na sceni pod otvorenim nebom deca i roditelji su uživali u novogodišnjoj čaroliji, predstavama, koncertima, klovnovima, madjioničarima, i izložbi starih igračaka pod nazivom ”Uspomene Deda Mraza”.

Tagovi:

Pročitajte još: