(FOTO) Kako veštačka inteligencija zamišlja Zemun u 2100. godini

Veštačka inteligencija napreduje iz dana u dan, a od skora je počela da se meša i u kreativne poslove. Arhitekte i vizuelni umetnici od krvi i mesa možda uskoro neće biti potrebni?

Nedavno smo pisali o tome kako veštačka inteligencija sada može da zamisli cele zgrade ali da baš ne zna da nacrta presek kroz objekat a kamoli neki detalj. Međutim, nema sumnje da su ovo alati budućnost i da ih treba prigrliti što pre kako nas vreme ne bi pregazilo.

Midjourney je text-to-image generator što znači da njegov napredni AI za zadate tekstualne pojmove kreira fotografije koristeći ogromnu bazu podataka.

Mi smo stoga probali da testiramo kako ova veštačka inteligencija vidi naše gradove u 2100. godini jednostavnim kucanjem komande, na primer “belgrade in year 2100”. Evo rezultata!

Beograd je izgubio visoke zgrade, a dobio je nazad crvene krovove. S druge strane, Novi Beograd dobio je kulu koja izgleda više od Burdž Kalife.

Što se tiče Zemuna, on je dobio takođe visoke zgrade i kule. Pored futurisičkog izgleda u Zemunu su ostale crkvice na horizontu, dim u atmosferi i setna atmosfera na neke davne dane.

Ako sami želite da isprobate Midjourney, potrebno je da napravite besplatan nalog i pridružite se nekoj od brojnih grupa (rooms).

Potom je potrebno da otkucate komandu „/imagine“ i napišete, na primer, „architecture in serbia“ ili bilo koji drugi pojam koji vam padne na pamet.

Granice ne postoje! Doduše, dok god imate free trial.

Tagovi:

Pročitajte još: