(FOTO) MEĐUNARODNA IZLOŽBA GRAFIKA U GALERIJI ”IKAR” U ZEMUNU

U galeriji Doma vazduhoplovstva ”Ikar” u Zemunu 9. maja u 19 časova biće otvorena međunarodna izložba grafika pod nazivom ”Otisak ritma”. Ovo je jedinstvena prilika da publika vidi radove 21 umetnika iz SAD-a, Bugarske, Švajcarske, Belorusije i Slovačke, po izboru istoričara umetnosti i kustosa zemunske galerije ”Stara kapetanija” Branke Milutinović.

Predstavljeni akademski umetnici su snažnih individualnosti i senzibiliteta, različitih generacija, poetskih izraza, sa međunarodnom izlagačkom reputacijom. Izložba prikazuje širi dijapazon grafičkih postupaka i rukopisa otisnutih sa različitih matrica. Ostvarenja na postavci su prevashodno grafike rađene u tradicionalnim tehnikama litografije, akvatinte i suve igle, nastale u prve dve decenije 21. veka. Po sadržaju su zasnovane na različitim tematskim prikazima od figuracije do apstrakcije.

Radovi preispituju savremeni grafički jezik koji umnogome zavisi od veštine umeća samih umetnika i promišljanja strukture vizuelnog identiteta grafičke slike.Izloženi radovi će moći da se vide do 21. maja.

Tagovi:

Pročitajte još: