(FOTO) Milan iz Zemuna GSP kartu jutros prvi put platio SMS-om! Evo kako ta poruka izgleda, koliko karta traje i kome treba da se pokaže

BEOGRAD – Novi sistem naplate i kontrole gradskog prevoza, koji je nazvan „Beograd plus“, počeo je da se primenuje i od jutros građani već mogu da kupe kartu putem SMS-a, slanjem na broj 9011.

Osim SMS-om, građani će imati mogućnost kupovine karata i u papirnoj formi. Noćni prevoz je besplatan od ponoći do 4 časa, a stariji od 65 godina imaće doživotnu personalnu karticu za javni prevoz. Prema novom sistemu naplate, SMS na broj 9011 se šalju u tekstualnoj formi A90 za A zonu, B90 za B zonu i C90 za C zonu. Karta od 90 minuta u Zoni A i B košta 50 dinara, a u zoni C 100 dinara, dok je cena dnevne karta u zoni A 120 dinara. Sedmična karta u zonama A i B košta 50 dinara, a u zoni C 100 dinara, dok je cena dnevne karta u zoni A 120 dinara.

Sedmična karta u zonama A i B koštaće 800 dinara, a u zoni C 1.000 dinara.

Cena mesečne karte košta 2.200 dinara za A i B zonu, dok je za C zonu, koja obuhvata čitavu teritoriju grada, cena karte 3.300 dinara.

Milan iz Zemuna, krenuvši jutros na posao, imao je priliku da prvi put kartu za GSP kupi i plati – elektronski, porukom na mobilnom telefonu.

Povratna poruka koja stigne, kao za plaćanje parkinga u zonama, dokaz je koji se pokazuje komunalnom milicionaru – Belom. On će ujedno i biti jedino službeno lice koje proverava karte.

Na ovaj način biće olakšana kupovina karte ljudima iz unutrašnjosti koji dođu na par dana u prestonicu. Svako od njih će bez traženja trafika i kupovinu karata moći na najjednostavniji način da plati prevoz.

Tagovi:

Pročitajte još: