(FOTO) NOVA MEĐUBLOKOVSKA POVRŠINA U ZEMUNU

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i direktor JKP ”Zelenilo-Beograd” Slobodan Stanojević obišli su radove na izgradnji dva dečja igrališta i kutka za odmor na međublokovskoj površini u Tršćanskoj ulici u Zemunu.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da se na zahtev građana, a na predlog Gradske opštine Zemun radi međublokovska površina u Tršćanskoj ulici, što je omogućeno izmenom Zakon o glavnom gradu i Statuta grada, koje uključuju nadležnosti uređenja međublokovsih površina, što direktno utiče na podizanje kvaliteta života građana.

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević naglasio je da se u Zemunu radi na još deset lokacija gde se rekonstruišu i uređuju dečja igrališta, urbani džepovi i sportski tereni.

”Radimo na uređenju igrališta i unutrablokovskih površina u Batajnici, Ugrinovcima, Zemun Polju, Altini, i u centralnom delu Zemuna. Trudimo se da obezbedimo finansije na različitim nivoima, kako od Grada, Ministarstva zaštite životne sredine i opštinskog budžeta, kako bi ispunili zahteve građana i na godišnjem nivou uredili pet do deset lokacija u svim delovima Zemuna.

 

”Zadržaćemo ovaj trend kako bi građani u svojoj neposrednoj blizini imali mesto za odmor, a najmlađi za igru. U toku je izrada projekta rekonstrukcije parka i igrališta na uglu ulica dr Nedeljka Ercegovca i Đorđa Pantelića, kako bismo u narodnoj godini kompletno obnovili stari kalvarijski park. Prateći zahteve i inicijative građana nastavljamo sa radovima i u narednoj godini u svim zemunskim naseljima”, rekao je predsednik Kovačević.

Građani bloka u Tršćanskoj dobiće igralište sa mobilijerima, klackalicama, penjalicama i ljuljaškama sa zaštitnom podlogom.

Druga celina je namenjena za odmor i razonodu. Građani okolnih zgrada imaće priliku da se odmore i odigraju koju partiju šaha na namenskim setovima.

Dva dečja igrališta i prostor za odmor biće završeni do 15. jula, a Grad Beograd je u izradu ovih površina uložio gotovo devet miliona dinara.

Tagovi:

Pročitajte još: