Pretraga
Close this search box.

(FOTO) NOVA MEHANIZACIJA ZA POLJOPRIVREDNIKE IZ ZEMUNA

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević, sekretar za poljoprivredu Grada Beograda Savo Pavičić, rukovodilac Grupe za podsticaj razvoja privrednih delatnosti Gradske opštine Zemun Rada Vasić i Mladen Pavlović iz Poljoprivredne savetodavne stručne službe Beograd, posetili su malo poljoprivredno gazdinstvo Milana Rašule u Batajnici, koji je dobio podsticajna sredstva Grada Beograda za nabavku poljoprivrednih mašina.

Mladi poljoprivrednik Milan Rašula je dobio podsticajna sredstva za kupovinu sejalice za kukuruz. Kako kaže, njegovo domaćinstvo se bavi tovom bikova i obradom 70 jutara zemlje. Budući da je završio poljoprivrednu školu, predstavlja mu veliko zadovoljstvo da nastavi porodičnu tradiciju i obrađuje zemlju.

Od ukupno 62  poljoprivredna proizvođača iz Zemuna koji su se prijavili na javne pozive Grada Beograda, njih 40 dobili su podsticajna sredstva u visini od 80 odsto vrednosti mašina, i to četiri traktora,  21 priključnu mašinu i 15 opreme za pčelarstvo.

”Poljoprivreda je sastavni deo privredne delatnosti naše opštine. Zemun ima više od 1800 poljoprivrednih gazdinstava koja se nalaze na području naselja Batajnica, Ugrinovci i deo Busija. Imamo dobru saradnju sa Sekretarijatom za poljoprivredu Grada Beograda, tako da se trudimo da budemo od pomoći svim našim poljoprivrednicima kako bi ostvarili svoje pravo na različite subvencije, ali da i na druge načine unaprede svoja gazdinstva. Posebno im pomažemo da reše imovinske probleme za 3500 parcela obradivog zemljišta i svoju imovinu upišu u katastar”, rekao je Kovačević.

Ove godine Grad Beograd je za zemunske poljoprivrednike izdvojio 13.753.029 dinara podsticajnih sredstava. Resorni gradski sekretarijat će i naredne godine obezbediti subvencije. Gradski sekretar Savo Pavičić je pozvao poljoprivrednike da se jave Kancelariji za poljoprivredu Gradske opštine Zemun kako bi u narednom periodu ostvarili svoja prava.

Tagovi:

Pročitajte još: