Pretraga
Close this search box.

(FOTO) OBELEŽENO 77 GODINA UDRUŽENJA PENZIONERA OPŠTINE ZEMUN

Udruženje penzionera opštine Zemun 21. novembra proslavilo je 77 godina svog postojanja u velikoj sali Gradske opštine Zemun. Svečanosti su prisustvovali predstavnici Gradske opštine Zemun, nadležnih ministarstava i srodnih udruženja.

Goste je u ime domaćina pozdravio  predsednik Skupštine Gradske opštine Zemun Miroslav Gajić.

”Sedamdeset sedam godina rada Udruženja je za poštovanje, kao što su za poštovanje i vaše godine. Hvala vam za sve ono što ste uradili, sve ono kroz šta ste prošli, misleći na buduće generacije i na ono što ste svojim pregalaštvom ostavili kao zalog u izgradnji Zemuna, Beograda i Srbije. Pozitivne ekonomske mere koje je država donela sada će uticati i na vaš standard. Trudimo se da vam uvek budemo na usluzi i da obezbedimo što bolje uslove za funkcionisanje svih udruženja penzionera u našoj opštini. Posvećeni smo zajedničkom cilju da kreiramo različite programe i aktivnosti koji su u skladu sa vašim potrebama. Jedna smo od retkih opština koja je otvorila šaltere u saradnji sa PIO fondom kako bismo vam približili sve usluge koje vam omogućuju različite popuste. Još jednom iskreno hvala i uvek ćemo biti deo vaših svečanosti i svih programa koje sprovodite, a svedoci smo da je vaše Udruženje izuzetno aktivno i da okuplja veliki broj članova”, rekao je predsednik Skupštine Miroslav Gajić.

Predsednica Udruženja penzionera opštine Zemun Biljana Kordić je predstavila kulturne i edukativne programe u skladu sa nedavno usvojenom strategijom Vlade Srbije pod nazivom ”Aktivno zdravo starenje”, poput, putovanja, inovativnih programa rekreacije i čuvenog ”Zemunskog književnog izazova”, muzikoterapije, škole plesa, kursa pačvorka i negovanja tradicionalnih ručnih radova.

U programu su učestvovali profesorka Nadežda Petrović Orić sa osvrtom na istoriju Udruženja, Milutin Milošević, koji nas je podsetio na stvaralaštvo velikog književnika i Zemunca Davida Albaharija, pevačka grupa ”Zemunski filigrani” i plesna grupa Udruženja penzionera opštine Zemun.

Tagovi:

Pročitajte još: