(FOTO) OBILAZAK RADOVA NA IZGRADNJI NADVOŽNJAKA PREKO BRZE PRUGE U BATAJNICI

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović sa saradnicima obišli su 8. juna radove na izgradnji nadvožnjaka preko pruge u Batajnici i sa izvođačima razgovarali o dinamici posla.

Predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević ukazao da je izgradnja betonskog nadvožnjaka kojim se premošćava prelaz preko četiri koloseka brze pruge i prelaz preko saobraćajnica u naselju Šangaj preduslov za završetak radova na kompletnoj rekonstrukciji i modernizaciji pruge na deonici Beograd centar – Batajnica, odnosno Batajnica – Stara Pazova i da je Opština Zemun ubrzala sve procedure za nesmetan početak radova.

Ministar Momirović naglasio je da je važnost izgradnje brze pruge nemerljiva da bi se dopustila bilo kakva kašnjenja u radovima.

”Ne smemo dozvoliti da građanima bude prekinuta saobraćajna komunikacija tokom radova na bilo kojoj deonici. Definitivno imamo kašnjenja u radovima na nadvožnjaku u Batajnici, koji momentalno moraju biti ubrzani”, rekao je ministar Momirović.

Nadvožnjak se nalazi oko 400 metara severno od postojećeg pružnog prelaza. Zajedno sa nadvožnjakom, ovim projektom obuhvaćena je i rekonstrukcija i izgradnja više od 1400 metara okolnih saobraćajnica. Radovi su počeli 24. marta, a rok za njihov završetak je 300 dana.

Tagovi:

Pročitajte još: