(FOTO) Očišćeno stepenište koje povezuje Tošin Bunar i ulicu Izletnički put

Predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević sa saradnicima članom Veća Dejanom Škaljcem i glavnom i odgovornom urednicom Zemunskih novina Sonjom Jočinac obišao je 2. decembra radove na čišćenju stepeništa koje povezuje ulice Tošin Bunar i Izletnički put u dužini od oko 300 metara. Na čišćenju stepeništa od otpadaka koje su ostavili nesavesni prolaznici, orezivanju šiblja, granja i drveća angažovane su ekipe javnih komunalnih preduzeća ”Gradska čistoća” i ”Zelenilo”.

”Naša je obaveza da apelujemo na građane da odlažu smeće na mesta koja su za to namenjena.  Ekipe komunalnih preduzeća su tu da urade svoj deo posla, a na građanima je da vode računa o sredini u kojoj žive. U proteklom periodu stavili smo akcenat na održavanje komunalnog reda, tako da smo u saradnji sa javnim komunalnim preduzećima u različitim zemunskim naseljima organizovali akcije uklanjanja mini deponija, čišćenja ulica, zamene dotrajalih i postavljanje novih kontejnera, a građanima su podeljene kante za odlaganje smeća i reciklažnog otpada”, rekao je predsednik Kovačević.

Gradska opština Zemun će u saradnji sa građanima u narednom periodu organizovati ekološke akcije, jer kada svi zajedno radimo na unapređenju životne sredine efekti su dugoročniji.

Tagovi:

Pročitajte još: