(FOTO) ODRŽAN PRVI ZEMUNSKI MATINE

Na Velikom trgu u Zemunu građani su ispratili Staru, i zagrejali se uz muziku četiri di-džeja, kuvano vino i čaj, probrane restoranske specijalitete i deda Mrazeve za doček Nove 2023. godine.

Uz podršku Gradske opštine Zemun Udruženje građana ”U zemunskom maniru” organizovalo je 31. decembra od 14.30 do 21 čas po prvi put manifestaciju, koja će, kako očekuju, postati tradicija.

Veselju i druženju prisustvovao je i predsednik GO Zemun Gavrilo Kovačević sa svojim saradnicima.

”Sve vreme je vladala sjajna atmosfera, uz probranu ponudu zemunskih ugostitelja, a Zemunci su dolazili porodično u ovaj provod, posle čega će nastaviti na dogovoreni doček.

Ideja da okupimo svoje sugrađane, prijatelje, komšije je u potpunosti uspela i drago nam je da je prepoznata i prihvaćena ”iz prve”, što znači da ćemo u ovu tradiciju varoškog okupljanja uložiti još veće napore”, izjavio je predsednik Skupštine opštine Zemun Miroslav Gajić.

Di-džejevi Prema, Che Woo, Vuk Vukosavljević i Una Andrea začinili su sjajnu atmosferu modernim ritmovima.

Gajić je najavio i dan posle dočeka, tradicionalnu prvojanuarsku manifestaciju ”Trg otvorenog srca”, koja počinje od 11 časova, takođe na Velikom trgu i brojne sadržaje, namenjene prvenstveno najmlađima.

Početak provoda je rezervisan za dečije pesmice i druženje s omiljenim maskotama, uslediće Džumbus ples animatora, potom će klovn Šašavko izvesti svoj Klovnovski šou, za ljubitelje pozorišta će učenici zemunskih osnovnih škola ”Zaumnica” izvesti autorsku predstavu ”Zimska priča”, a nastupiće i bend Škole za učenike oštećenog vida ”Brajtoni”.

Tagovi:

Pročitajte još: