Pretraga
Close this search box.

(FOTO) ODRŽAN ZEMUNSKI POLUMARATON

Pod pokroviteljstvom Gradske opštine Zemun, a u organizaciji Sportskog udruženja  ”TauRUNum Runners” i ove godine, u nedelju, 10. septembra, održan je ”Drugi  Decathlon Zemunski polumaraton”.  U trkama ”Zemunska sedmica” i polumaratonu učešće je uzelo blizu hiljadu dugoprugaša, znatno veći broj nego lane. Osim toga, vreme ovogodišnjeg pobednika Đura Borbelja, koji je 21,1 kilometar prevalio za jedan sat i 13 minuta značajan je sportski rezultat.

”Drugi  Decathlon Zemunski polumaraton” otvorio je i učesnicima poželeo trku za pamćenje predsednik Skupštine Gradske opštine Zemun, Miroslav Gajić.

”Izuzetno nam je drago što se po drugi put jedna ovakva trka održava našim zemunskim šetalištem, stazama za trčanje, po ovako lepom danu i, naravno, što je ovakav odziv. Jer je omasovljenje sporta i cilj – da deca školskog uzrasta, mladi, ali i sve kategorije stanovništva izaberu zdravlje kao životni stil.

Juče je na ovom mestu bio prvi dan Sajma sporta, a već danas i ”Trka budućih šampiona”, ”Zemunska sedmica” i polumaraton, tako da afirmišemo Zemun kao sportsku sredinu sa svim resursima za prestižne i tradicionalne sportske manifestacije”, rekao je Gajić.

Savršena organizacija, veliki broj volontera i sponzora, koji su događaj učinili nezaboravnim, krunisan je i izvanrednim takmičarskim rezultatima.

U ”Zemunskoj sedmici”, trci na sedam kilometara, prvi na cilj stigao je Vjačeslav Sokolov, a za njim Milivoje Jovović i Ivan Lanc,  i dame Kristina Ninkov, Marina Krstić i Jagoda Stolić.

Ćuro Borbelj, Marko Ranković i Kristijan Stošić našli su se na pobedničkom postolju u muškoj konkurenciji polumaratonske trke.

Slađana Stamenković, Ivana Živković i Aleksandra Čugurović prve su prošle kroz pobedničku kapiju nakon istrčana 21,1 kilometra.

Medalje i nagrade pobednicima uručio je predsednik Skupštine opštine Gradske opštine Zemun Miroslav Gajić.

Tagovi:

Pročitajte još: