(FOTO) Održana manifestacija „DANI INDIJE U ZEMUNU“

Povodom 75 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Republike Srbije i Republike Indije, Udruženje ”Maja medija” je 28. septembra u svečanoj sali Gradske opštine Zemun organizovalo putopisno-dokumentarno predavanje Monike Maširević pod nazivom ”Namaste Indijo”. Događaj je deo manifestacije ”Dani Indije u Zemunu” koji su podržali Gradska opštine Zemun i Ambasada Republike Indije.

U ime predsednika GO Zemun Gavrila Kovačevića, aktivistkinja iz oblasti kulture Nena Milanović uručila je drugom sekretaru Ambasade Republike Indije Rađeš Kumar Pipalu autentično delo – vez na svili slikarke Ljilje Koković.

Publika je imala priliku da čuje nešto više o bogatoj kulturi Indije i da uživa u plesnom nastupu Kubanke Roze Martinezis. Bio je to prikaz gastronomskih, etničkih, jezičkih i verskih raznovrsnosti kojima Indija raspolaže. 

Udruženje ”Maja medija” u saradnji sa Udruženjem srpsko-indijskog prijateljstva u okviru manifestacije ”Dani Indije u Zemunu” planira niz programa kojima se promoviše Indija.

 

Tagovi:

Pročitajte još: