(FOTO) Održana sednica Skupštine Gradske opštine Zemun

U utorak, 3. oktobra 2023. godine održana je 25. sednica Skupštine Gradske opštine Zemun.

Na početku sednice odbornici su doneli Poslovnik Skupštine Gradske opštine Zemun.

U nastavku zasedanja, usvojen je Izveštaj o realizaciji programa i projekata udruženja finansiranih i sufinansiranih iz budžeta Gradske opštine Zemun u 2021. godine, kao i Izveštaj o realizaciji programa i projekata u oblasti kulture, programa i projekata crkava i verskih zajednica, programa i projekata udruženja i udruženja koji su usmereni ka unapređenju bezbednosti saobraćaja na putevima na području Gradske opštine Zemun finansiranih i sufinansiranih iz opštinskog budžeta u 2022. godini.

Odbornici su doneli Odluku o izmenama Odluke o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova izborne komisije Gradske opštine Zemun u stalnom sastavu.

U skladu sa realnom potrebom da se određeni prostori koji se koriste za parkiranje, urede, održavaju i organizovano koriste, na kojima navedenu komunalnu delatnost ne obavlja JKP ”Parking servis”, a koji se koriste za parkiranje, Skupština je donela Rešenje o dopuni osnivačkog akta Javnog preduzeća ”Poslovni centar Zemun”, Rešenje o davanju saglasnosti na Odluku o dopuni Statuta Javnog preduzeća ”Poslovni centar Zemun”, kao i Rešenje o davanju saglasnosti Javnom preduzeću ”Poslovni centar Zemun” za upravljanje, korišćenje i održavanje parkinga na teritoriji Gradske opštine Zemun na kojima navedenu komunalnu delatnost ne obavlja JKP ”Parking servis”.

U svom obraćanju odbornicima, predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević je istakao da će uređenjem parcela u naselju Šangaj i u centru Batajnice biti rešen problem parkiranja velikog broja automobila, a u narednom periodu parkirališta će biti uređena i u drugim zemunskim naseljima. Predsednik je odbornike obavestio o planovima, kao i o realizaciji velikih projekata u poslednje tri godine, poput, izgradnje Kovid bolnice, intermodalnog terminala, saobraćajne petlje Batajnica, pružnog nadvožnjaka, više od 21 kilometra vodovodne mreže u naselju Šangaj, rekonstrukcije škole ”Mitraljeta”, a uskoro će početi i izgradnja Zdravstvene stanice u Batajnici.

Takođe, predsednik Kovačević je istakao da Zemun ima sve više rekonstruisanih ulica. U narednom periodu biće uređen centar Zemun Polja, a radiće se i na nedostajućoj kanalizacionoj infrastrukturi. Batajnica će dobiti i novo groblje, a u Ugrinovcima će groblje biti prošireno. Završena je rekonstrukcija dela puta koji naselje Grmovac povezuje sa Dobanovcima.

Za novog člana Veća Gradske opštine Zemun izabran je Milan Milivojević.

I ova, 25. sednica Skupštine Gradske opštine Zemun, zaključena je u dobroj i konstruktivnoj atmosferi koja vlada među odborničkim grupama lokalnog parlamenta

Tagovi:

Pročitajte još: