(FOTO) Održana svečanost u Zemunskoj gimnaziji, evo ko je sve prisustvovao

Kolektiv, učenici i prijatelji, partneri i saradnici proslavili su 16. oktobra 165 godine rada Zemunske gimnazije. Svečanosti su prisustvovali predsednik Skupštine Gradske opštine Zemun Miroslav Gajić, pomoćnik predsednika Gradske opštine Zemun Slaviša Topalović, sekretar Skupštine Marko Janković i član Veća Gradske opštine Zemun Đorđe Dukić.

Svečanost su uveličali Njegova svetost patrijarh srpski g. Porfirije koji je tom prilikom osveštao Zemunsku gimnaziju, ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović, pomoćnik ministra prosvete Miloš Blagojević, dekan Medicinskog fakulteta u Beogradu prof. dr Lazar Davidović i zemunsko sveštenstvo.

U svojoj svečanoj besedi patrijarh Porfirije je istakao da svako treba, u skladu sa svojim mogućnostima, da uloži maksimum napora kako bi u znanju postigao najbolje rezultate, ali da sticanje znanja treba da prati i sticanje vrline, pre svega prijateljstva i radosti za uspeh svog druga.

Prilikom obraćanja ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić i direktor Zemunske gimnazije Miloš Bjelanović su istakli da gimnazija neguje tradiciju, vrednosti, znanje i da je u samom vrhu srpskog obrazovanja.

Povodom jubileja gimnazija je visokim zvanicama dodelila povelje zahvalnosti i zahvalnice  za izuzetan doprinos  održanju tradicije, unapređenju kvaliteta nastave i uslova rada u Zemunskoj gimnaziji.

Zahvalnice su uručene predsedniku Skupštine Gradske opštine Zemun Miroslavu Gajiću i pomoćniku predsednika Gradske opštine Zemun Slaviši Topaloviću.

U umetničkom delu programa učestvovali su učenici gimnazije.

Zemunska gimnazija, gotovo od osnivanja 1858. godine, pa sve do danas, bila je i ostala obeležje Zemuna, a uz Matematičku, Šabačku, Karlovačku i Čačansku jedna je od gimnazija sa najdužom tradicijom u Srbiji.

Tagovi:

Pročitajte još: