Pretraga
Close this search box.

(FOTO) OPŠTINA ZEMUN POTPISALA UGOVORE SA KOMESARIJATOM ZA IZBEGLICE I MIGRACIJE

U Palati Srbija 20. novembra svečano su potpisani ugovori u skladu sa javnim pozivima koje je Komesarijat za izbeglice i migracije raspisao u proteklom periodu, sa predstavnicima gradskih opština grada Beograda i lokalnih samouprava sa teritorije Autonomne pokrajine Vojvodine.

U ime Gradske opštine Zemun ugovore je potpisao član Veća i predsednik Saveta za migracije Boško Radovanović, i to za sve tri oblasti: dohodovne aktivnosti namenjene interno raseljenim licima i izbeglicama, ekonomsko osnaživanje, kao i na nabavku hrane za najugroženije porodice iz ove kategorije građana.

Ispred Komesarijata za izbeglice i migracije ugovore je uručila v. d. pomoćnika komesara za izbeglice i migracije Dušica Popović.Tom prilikom je istakla da je u tekućoj godini za realizaciju javnih poziva Komesarijat za izbeglice i migracije već podelio 186 miliona dinara pomoći, a da će iznos za 2024. godinu biti i veći.Gradska opština Zemun je jedna od retkih gradskih opština grada Beograda koja je potpisala ugovore za realizaciju sva tri programa, što će značajno unaprediti uslove života interno raseljenih lica i izbeglica, koje žive na njenoj teritoriji.

Tagovi:

Pročitajte još: