(FOTO) Osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama posetio osnovce iz zemunskog naselja!

Davor Štefanek, osvajač zlatne medalje u rvanju na OI u Rio de Žaneiru 2016. Godine

Danas je našu školu posetio gospodin, Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije i osvajač mnogobrojnih medalja. U susret Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine u našoj školi organizujemo seriju susreta sa našim bivšim, sadašnjim i budućim olimpijcima. Želimo da naši učenici od njih saznaju o vrednostima olimpijskog pokreta, o različitim sportovima i o putu koji pređe sportista na putu do učešća na OI i osvajanju olimpijske medalje. Davor Štefanek je proslavljeni rvač grčko-rimskim stilom i u takmičenju u tom sportu, ima sledeće osvojene medalje:

Olimpijske igre
– 2016 – Rio de Žaneiro (zlatna)

Svetsko prvenstvo
– 2014 – Taškent (zlatna)
– 2015 – Las Vegas (bronzana)

Evropska prvenstva
– 2004 – Haparanda (srebrna)
– 2008 – Tampere (bronzana)
– 2012 – Beograd (bronzana)
– 2016 – Riga (srebrna)
– 2017 – Novi Sad (srebrna)

Mediteranske igre
– 2005 – Almerija (srebrna)
– 2009 – Peskara (zlatna)

Klupski prvak Evrope je postao sa rvačkom ekipom Partizana 2009 godine, što je najveći uspeh u istoriji klupskog rvanja Srbije.
Davor Štefanek je proglašen za najboljeg rvača sveta 2016. godine.

Veliku pomoć oko ove posete pružio nam je gospodin Slobodan Stošić, sportski novinar koji radi za portal Republika.rs i Srpski Telegraf, novine. On je i naš roditelj, tako da smo napravili divan oblik saradnje za sve, a doprineli radu na projektu „Let’s Live the Olympic Dream Together“. Naša želja je da kroz ovaj projekat kontaktiramo naše zlatne sportiste, promovišemo Olimpijske igre i svoju zemlju. Srbija je osvajala zlato i osvajaće, a mi to beležimo!

https://www.instagram.com/p/C0ekxOTtq_c/?igshid=ZWI2YzEzYmMxYg==

Tagovi:

Pročitajte još: