Pretraga
Close this search box.

(FOTO) OTVOREN SAJAM SREDNJIH ŠKOLA U ZEMUNU!

U organizaciji Gradske opštine Zemun, 24. maja je otvoren Sajam srednjih škola u sali Kancelarije za mlade u Kosovskoj 9 u Zemunu.

Sajam će trajati i 25. maja, oba dana od 10 do 18 časova, a sa svim obrazovnim profilima za koje obrazuju Medicinska škola ”Nadežda Petrović”, Pravno-birotehnička škola ”Dimitrije Davidović”, Elektrotehnička škola Zemun, Politehnika – škola za nove tehnologije i Ekonomska škola ”Nada Dimić” zainteresovane učenike završnih razreda osnovnih škola i njihove roditelje upoznaju đaci ovih srednjih škola sa svojim nastavnicima.

Prvog dana Sajma, štandove je obišao predsednik Skupštine Gradske opštine Zemun Miroslav Gajić i tom prilikom podsetio da Zemun baštini dugu i bogatu obrazovnu tradiciju, koju opština neguje i prati, za šta je primer i organizacija ovakvih manifestacija, od 2019. godine.

”Zemun je jedna od retkih sredina koja na svojoj teritoriji ima sedam srednjih stručnih škola, a na koje su upućeni i đaci iz Beograda, kao i Srema i Posavine. Sajam je idealno mesto da se detaljno informišu o svom budućem usmerenju, za izabranu školu i željeni obrazovni profil”, istakao je Gajić.

Štandove su već prvog dana Sajma srednjih škola grupno posetili učenici završnog razreda OŠ ”Sutjeska”, a gužva se očekuje u popodnevnim časovima, posle nastave, i u subotu, jer je neradni dan.

Škole su se svojski potrudile da se predstave u najboljem svetlu, te su učenici Medicinske škole ”Nadežda Petrović” zainteresovanima merili krvni pritisak i faktor koagulacije krvi, dok je posebno zanimljivo bilo na štandovima na kojima su predstavljeni brojni odseci Politehnike, od robotike, mehatronike do tehničara reciklaže, novog profila koji ova škola za nove tehnologije uvodi u nastavu u narednoj školskoj godini.

Tagovi:

Pročitajte još: