(FOTO) Otvoren „Zemun Fest“

Pod pokroviteljstvom Grada Beograda i Gradske opštine Zemun, od 17. do 22. avgusta biće realizovan tradicionalni ”Zemun Fest 2021”. Publika je imala priliku da 17. avgusta na dan otvaranja velike scene na Velikom trgu pogleda beogradsku predpremijeru domaćeg filma ”Nečista krv – greh predaka” u režiji Milutina Petrovića. Pre osam godina Festival je prvi put održan, sa ciljem da nadomesti bioskope kojih u Zemunu više nema. Od tada Zemun Fest raste svake godine. Od 2017. godine zahvaljujući podršci lokalne samouprave, ali i sponzora, Zemun Fest prerasta u manifestaciju koja se realizuje svake godine.

”Ova manifestacija daje dodatni kulturni sadržaj Zemunu. Ono što valja ne treba menjati, već omogućiti da se razvija što je moguće više i bolje. Zemun će u narednih nekoliko dana biti centar filmske i muzičke scene. Nastavićemo da pružamo podršku uprvo ovakvim programima, koji će kao stalne manifestacije Opštine trajati tokom leta”, rekao je predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević, i tom prilikom se zahvalio organizatorima na dobro urađenom poslu po svetskim standardima, ali i publici u kojoj su bili igrači i stručni štab FK ”Zemun”.

Organizatori Zemun Festa poručuju da su ponosni na svoju ljubav prema Zemunu koja im daje snagu i motivaciju da mu vrate građanski duh. Zemun Fest se svojim programom razlikuje od svih drugih festivala. U narednim danima publika će imati priliku da uživa u filmskim novitetima, koncertima, a predviđen je i kutak za dečije predstave. Svi programi su besplatni.

Za prisustvo programima potrebna je potvrda o vakcinaciji ili negativan važeći PSR test. Organizatori su obezbedili i punktove za brzo testiranje po povoljnoj ceni.

Tagovi:

Pročitajte još: