(FOTO) Ovako će izgledati nova zgrada Poreske uprave u Zemunu

Ministar finansija Siniša Mali otkrio je kako će izgledati nova zgrada Poreske uprave

Ovako će izgledati nova zgrada koja će početi da se gradi u narednih nekoliko nedelja“, napisao je Mali na profilu na Instagramu uz prateće slike projekta.

Zgrada će se, podsetio je, nalaziti u Zemunu, kod Zemunskih kapija.

Ponosni smo na ovaj projekat, jer jedna ozbiljna i važna institucija, kao što je Poreska uprava, zaslužuje i adekvatan prostor“, ocenio je ministar.

Podsetimo, pomenuti objekat bio je jedna od tema nedavno održanog kolegijuma koji je ministar održao sa Poreskom upravom i sa Upravom carina (obe u sastavu Ministarstva finansija).

„Uprava carina i Poreska uprava su dve najvažnije uprave u okviru Ministarstva finansija kada je reč o prihodima u budžet i važno je da one budu potpuno modernizovane, međusobno koordinisane i da na taj način zajedno rade kako bi doprinele stabilnosti javnih prihoda i još boljem stanju naše ekonomije. Zaposleni u ovim upravama rade izuzetno težak posao i utiču na uvođenje reda i na bolje prihode u budžetu. Zato želim da pohvalim njihov rad, koji je sve efikasniji iz godine u godinu. Raduje me i što ćemo u narednih nekoliko nedelja postaviti kamen temeljac za novu zgradu Poreske uprave koja će se nalaziti u Zemunu“, rekao je Mali tada i dodao da je za funkcionisanje ovih uprava važan dobar regulatorni okvir, te da je u tom smislu značajno što su usvojeni novi Zakon o e-fakturama i Zakon o fiskalizaciji. Više o tome pročitajte u posebnom tekstu.

B92

Tagovi:

Pročitajte još: