Home Opština Zemun (FOTO) POČELA IZGRADNJA NOVE KANALIZACIONE MREŽE U STAROM JEZGRU ZEMUNA

(FOTO) POČELA IZGRADNJA NOVE KANALIZACIONE MREŽE U STAROM JEZGRU ZEMUNA

364
0

Veliki projekat izgradnje kanalizacione mreže u Starom jezgru Zemuna, čiji su investitori Grad Beograd – Sekretarijat za komunalne i stambene poslove i Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, otpočeo je sa realizacijom krajem septembra postavljanjem cevi u delu Bežanijske ulice ka Senjskom trgu. Očekivani završetak radova u Bežanijskoj ulici je 8. oktobra, kada će radovi biti nastavljeni na Senjskom trgu.

Sekundarnu kanalizacionu mrežu dobiće stanovnici Starog jezgra Zemuna, a to je prostor ograničen linijom od Dunava, Ulice Stevana Markovića, Nikolaja Ostrovskog, 22. oktobra, Vrtlarske, Ugrinovačka, Ćukovački put, Cara Dušana, zapadne ograde Zemunskog groblja, ulice Sibinjanin Janka, Despota Đurđa do Dunava. To su sve one ulice koje vode ka Dunavu i Ulici Kej oslobođenja.

”Nemerljiv je značaj koji će imati građani ovog dela Zemuna. Prvo, u pitanju je potpuno nova infrastruktura. To znači da će sve ulice dobiti i novu asfaltnu podlogu sa nivelacijom zemljišta. U nekim delovima, pri krajevima ulica nije bilo kanalizacione mreže. Sad će to biti sve izgrađeno, uključujući i kolektor. Nestaće sve one bare koje smo posle obilnih padavina mogli da vidimo po zemunskim ulicama. Stanari koji žive u delu pored Dunava više neće strahovati od poplava i izlivanja šahtova, jer će biti postavljene cevi većeg profila. Ova rekontrukcija važna je i u kontekstu turističke infrastrukture, jer je Staro jezgro Zemuna, kao posebna ambijentalna celina od izuzetne istorijske i kulturne važnosti i simbol je naše opštine. Ova investicija je važna u domenu zaštite životne sredine i trajnog rešenja prerade otpadnih voda”, kaže predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević.

Procenjena vrednost radova je 383 miliona dinara i projektom je obuhvaćeno

30 ulica u kojima će biti izgrađeno 6,5 kilometara kanalizacione mreže.

Kišna kanalizacija, dužine 5.280 metara, biće izgrađena u svim ulicama koje pripadaju potencijalnom plavnom području, dok će odvodi za otpadne vode biti u dužini od 1.165 metara, kako bi se obezbedilo priključenje korisnika na gradsku kanalizacionu mrežu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here