(FOTO) POČELI RADOVI NA UREĐENjU DELA DVORIŠTA VRTIĆA ”ČAROLIJA” U ZEMUNU

Gradska opština Zemun pokrenula je i finansira radove na uređenju dela dvorišta vrtića ”Čarolija”, koji se nalazi u okviru upravne zgrade Predškolske ustanove ”Dr Sima Milošević” u ulici Radiča Petrovića 26.Zahtevni radovi koji su počeli 11. marta odnose se na uređenje postojeće pristupne staze i igrališta, kao i dela zelene površine.

Na betonskom igralištu površine od 200 kvadrata biće postavljena tartan podloga i nove sprave za igru, među kojima su mostić sa toboganom, penjalica u obliku bagera, gumene figure i uvek popularne ”školice”. Oko igrališta biće postavljene behaton ploče i mali teren za basket.Pored toga, biće uređeno i odbojkaško igralište. Naime, biće popravljena betonska podloga i postavljena plastična podna obloga na kojoj će mališani moći da igraju mali fudbal i odbojku. Projektom je predviđeno da se zelene površine dvorišta obnove novim rasadom i travom.Vrtić ”Čarolija” ima 17 vaspitnih grupa, šest jaslenih i 11 vrtićkih. Površina objekta je više od 2600 kvadrata, dok dvorište zauzima približno 5900 kvadrata. Gradska opština Zemun u saradnji sa PU ”Dr Sima Milošević” u kontinuitetu radi na obnovi objekata i dvorišta vrtića. Kao i do sada, u dogovoru sa građanima, radiće se na rekonstrukciji igrališta u zemunskim naseljima.

U planu su radovi i na uređenju dvorišta i igrališta u vrtićima ”Pepeljuga”, ”Iskrica” i ”Bubamara”, a radiće se i na uređenju igrališta u naseljima Grmovac, Busije, ”13. maj”, Plavi Horizont i Soko Salaš.

 

 

Tagovi:

Pročitajte još: