Pretraga
Close this search box.

(FOTO) POČEO TREĆI ZEMUN KUP – OTVARANJE NAJAVILO SPEKTAKL

Sportsko leto u Zemunu nastavlja se „najvažnijom sporednom stvari na svetu“ – naravno fudbalom. U ponedeljak je počeo 3. po redu turnir u fudbalu za decu i seniore – ZEMUN KUP 2023, a koji se i ovog puta organizuje pod pokroviteljstvom opštine Zemun.

Cilj i ovogodišnjeg turnira jeste promovisanje zdravog, sportskog života i podsticanje dece da se što više uključe u sportske aktivnosti.

U fudbalu za seniore takmičiće se preko 20 ekipa u nameri da pored vrednih novčanih osvoje i nagrade u vidu pehara. Očekujemo sjajne poteze, odličnu igru i zanimljivu rezultatsku neizvesnost do samog kraja.

Fudbal za decu 3×3 i ove godine okuplja veliki broj ekipa, ali i gledalaca koji bodre svoje mališane i njihove drugare i drugarice. U pet uzrasnih kategorija (dečaci i devojčice rođeni od 2012. – 2016. god.) podeljeno je preko 150 igrača iz 32 ekipe. Za sve učesnike su obezbeđene medalje, besplatno osveženje, pokloni sponzora, a najbolje ekipe i pojedinci poneće sa sobom i lepe pehare.

*SVEČANO OTVARANJE*

Kako i priliči, početak dečjeg turnira obeležen je svečanim otvaranjem koje su ulepšali baloni, dečja pesma i radost i za kraj sjajan vatromet. Prisutnima su se obratili Predsednik Skupštine opštine Zemun, gospodin Miroslav Gajić i organizator turnira u fudbalu za decu Slobodan Milošević.

Uvod u ceremoniju bila je recitacija naše sugrađanke Danice Prodanović, učenice 5. razreda OŠ Svetozar Miletić koja je mlađim drugarima recitovala pesmu o ljubavi i drugarstvu. 

Turnir traje 7 dana i kroz isti će pored fudbala za decu i seniore biti organizovan niz humanitarnih i zabavno-edukativnih aktivnosti za sve uzraste. Za vikend nas očekuje puno dobre zabave i uživanja u akcijama koje će se održati u okviru Zemun kupa. Pozivamo sve naše sugrađane da u šetnji našim lepim Zemunom dođu i do terena OŠ Svetozar Miletić i budu deo turnira. Vidimo se…

Tagovi:

Pročitajte još: