(FOTO) Počinje rekonstrukcija Glavne ulice u Zemunu

Rekonstrukcija Glavne ulice počinje 25. aprila, i to na deonici Stevana Markovića-Davidovićeva, u prvoj fazi radova.

Međufaza koja je planirana tokom jula i avgusta podrazumeva radove na raskrsnici Avijatičarski trg-Stevana Markovića.

U drugoj fazi radiće se potez od Stevana Markovića do Karamatine.

Sveobuhvatni radovi odnose se na rekonstrukciju same saobraćajnice, vodovodne i kanalizacione mreže, izmeštanje i zaštitu postojećih elektro-energetskih objekata, telekomunikacionih instalacija, toplovoda, gasovoda, kao i javne rasvete.

Poseban segment je izmeštanje i postavljanje novih semafora, signalizacije i mobilijera, te uređenje zelenih površina i drvoreda.

Radiće se u punoj širini postojeće regulacije, koja se kreće od 22 do 28 metara, kolovoz će biti od asfaltnog zastora, a trotoari i ivičnjaci od kamena sa urađenim pločama za slepe i slabovide. Predviđa se i uklapanje sa svim poprečnim saobraćajnicama. Planirana je korekcija na pojedinim raskrsnicama što će, uz proširenje postojećih traka i trotoara, obezbediti veću i funkcionalniju prohodnost vozila javnog prevoza. Između ostalog, biće izgrađena i izdignuta pešačka platforma na ukrštanju Gospodske ulice sa Glavnom, kako bi se u toj zoni omogućilo komfornije povezivanje pešačkog saobraćaja.

Rok za završetak radova je 300 dana.

Tokom radova biće obezbeđen koridor za kretanje pešaka, a stručnjaci saobraćajne struke projektovali su optimalno rešenje funkcionisanja alternativne saobraćajne komunikacije i funkcionisanja javnog prevoza.

Tagovi:

Pročitajte još: