(FOTO) Počinju radovi na izgradnji nadvožnjaka u Batajnici

Grad Beograd uz podršku Gradske opštine Zemun ulazi u projekat izgradnje nadvožnjaka u Batajnici na železničkoj pruzi, a za taj investicioni poduhvat gradska vlast raspisala je javnu nabavku.  Projekat koji su svi Beograđani, a posebno stanovnici u zemunskim naseljima godinama čekali konačno će biti realizovan i kako je najavljeno projektom je predviđena izgradnja betonskog nadvožnjaka dužine oko 285 metara, širine 12,5 metara. Takođe, taj nadvožnjak će premostiti prelaz preko četiri koloseka brze pruge i prelaz preko saobraćajnica u naselju. 

Nakon raspisivanja javne nabavke za izgradnju nadvožnjaka, predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević istakao je da je ovo jedan od važnih investicionih projekata za samu opštinu, kao i za sve stanovnike, jer će se nakod dugog niza godina konačno rešiti veliki bezbednosni i saobraćajni problem. 

-Izgradnja nadvožnjaka u Batajnici nije samo važna zbog izgradnje brze pruge i unapređenja kvaliteta železničkog saobraćaja, već i zbog toga što će to predstavljati sigurnosni benefit i odlično rešenje koje će umnogome građanima obezbediti bezbedniji pružni prelaz i okruženje. Projekat se realizuje pod pokroviteljstvom Grada Beograda i to je još jedan dokaz da Gradska opština Zemun aktivno sarađuje sa gradskom vlašću i svakodnevno se trudi da svim svojim stanovnicima obezbedi bolju i lepšu budućnost. Nadvožnjak u Batajnici biće gotov do kraja 2021. godine i biće to još jedan projekat na koji će svako od nas biti ponosan. Naši građani će biti mnogo sigurniji, a vozovi sve brži i brži, a samim tim će se i kvalitet i životni standard svakoga od nas povećati, jer neće biti nezadovoljstava i kašnjenja zbog sporih pruga, smanjiće se broj nesreća i incidenata na pružnim prelazima na ovoj deonici, a i biće ostvaren pun protok kako za železnički, tako i za drumski saobraćaj- istakao je predsednik GO Zemun Gavrilo Kovačević. 

Planirano je da nadvožnjak u Batajnici bude lociran na oko 400 metara severno od postojećeg pružnog prelaza. Zajedno sa nadvožnjakom, ovim projektom obuhvaćena je i rekonstrukcija i izgradnja više od 1.400 metara okolnih saobraćajnica. Iz Gradskog sekretarijata za informisanje je saopšteno da je otvaranje ponuda zakazano za 13. januar, a završetak radova se očekuje do kraja 2021. godine. Zvaničan rok za izgradnju je 300 dana od uvođenja u posao. 

izvor: srbija danas

Tagovi:

Pročitajte još: