(FOTO) Podela časopisa „Pažljivko“ zemunskim osnovnim školama

Gradska opština Zemun 25. januara započinje novi ciklus edukativnih aktivnosti posvećenih bezbednosti dece u saobraćaju podelom ilustrativnog časopisa ”Pažljivkova pravila u saobraćaju” đacima prvog razreda zemunskih osnovnih škola, a prvi su ga dobili prvaci OŠ ”Sava Šumanović” u naselju Altina.

”Kampanja ‘Pažljivko’ nastavlja se punom parom. Zahvaljujući saradnji sa Sekretarijatom za saobraćaj Grada Beograda, po primerak ovog časopisa će dobiti blizu 1800 učenika prvog razreda zemunskih osnovnih škola.  Dolaze nove generacije mališana koje će Pažljivko, uz veliku posvećenost, želeti da nauči nečemu novom i pomogne im da utvrde ono što već znaju o saobraćaju. Pažljivko je tu, spreman kao i uvek da deci na zabavan i interesantan način približi ovu temu i skrene pažnju koliko je važno da znaju kako da se ponašaju kada su učesnici u saobraćaju.

Na nama ostalima je da damo sve od sebe kako nam deca ne bi stradala u saobraćaju. Uostalom, takvu obavezu sebi smo zadali i u Nacionalnoj strategiji za bezbednost saobraćaja, gde je kao cilj postavljeno da nijedno dete ne pogine u saobraćajnim nezgodama”, kaže predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima GO Zemun i zamenik predsednika Skupštine Gradske opštine Zemun Sava Mišković, koji je tom prilikom izrazio nadu da će epidemiološke mere u cilju suzbijanja epidemije virusa korone biti svrsishodne i da ćemo biti u mogućnosti da organizujemo smotru ”Šta znaš o saobraćaju”.

Direktorka OŠ ”Sava Šumanović” Katarina Jovanović zahvalila se Gradskoj opštini Zemun i svim učesnicima na organizaciji ove akcije, uz napomenu da će zahvaljujući novim znanjima iz oblasti saobraćajne kulture đaci pešaci, ali i učenici koji biciklom dolaze do škole biti znatno bezbedniji.  

Časopis ”Pažljivko” je priredila Agencija za bezbednost Saobraćaja Republike Srbije. 

Tagovi:

Pročitajte još: