(FOTO) POKAZNA VEŽBA I DRUŽENJE S VATROGASCIMA DVD ”MATICE” ZEMUN

Uz podršku i pomoć Gradske opštine Zemun, članovi Vatrogasne jedinice Dobrovoljnog vatrogasnog društva ”Matica” Zemun prikazali su 15. avgusta na Bogojavljenskom platou kod restorana ”Venecija” svoje veštine u sprečavanju i gašenju požara, opremu i družili se sa građanima Zemuna, posebno najmlađima. Kamion ”Matice” snabdeven šlemovima, crevima, prslucima i zaštitnom opremom, cisterna sa vodom, aparati za suvo gašenje vatre i pravljenje pene izazvali su ogromno interesovanje. Retko ko od mlađih nije želeo da sedne za volan atraktivnih crvenih vozila pod punom opremom.

Pored pružanja osnovnih informacija o tome kako reagovati u slučaju požara, šta preduzeti, koga zvati, vatrogasci su prikazali kako se suzbijaju i gase različite vatre -od plina, benzina do struje. Posebna atrakcija su bili šmrkovi s vodom i suvim prahom, a aparat za pravljenje pene je ushitio sve prisutne na Bogojavljenskom platou.

Na čelu vatrogasaca bio je veteran Radivoje Veselin, a Specijalne vatrogasne jedinice Dušan Jovanović, koji su strpljivo odgovarali na svako postavljeno pitanje.

DVD ”Matica” Zemun najstarije je u Srbiji i 2020. godine obeležilo je vek i po postojanja. Zemun se diči dugom tradicijom dobrovoljnog vatrogastva, a svojevremeno su počasni predsednici DVD –a bili predsednici Opštine Zemun.

Jedan od poslednjih ispita Specijalne vatrogasne brigade DVD ”Matica” Zemun bilo je učešće sa više vozila i najmanje deset vatrogasaca u gašenju velikog požara u Kineskom tržnom centru u novobeogradskom bloku 70, koji je po rečima Radivoja Veselina najveći u našem gradu u poslednje tri decenije.

Tagovi:

Pročitajte još: